14 Mayıs 2012 Pazartesi

Önceki Hayat


Dün dediler ki: “Ellerini çok yıkayan insanlar bir önceki hayatlarında işledikleri büyük suçlardan arınmaya çalışıyorlardır.” 
Böyle bir inanış varmış. Ben ellerimi çok yıkarım. Kesin de işlemişimdir bir suç. Ağır ya da hafif. Sanki işlemeyenimiz var. En azından (varsa öyle bir şey) sonraki hayatımda telafi etmeye çalışıyorum. Bu da bir şeydir. 
Peki ya ismiyle ilgili sürekli bir problem yaşayanlar önceki hayatlarında ne yapmışlardır da başlarına bu gelir? Bunu düşünüyorum şu an. Gerçekten. 
Soyadım sürekli ama sürekli yanlış yazılıyor benim. Danışment, Danışmend, Danişment. Fatura için sorduğunda anlamayıp Danşikoman yazan kasiyer de vardı. Çünkü a’sı da uzun söyleniyor. ‘Faruk’taki gibi. Ben bunu anlatana kadar canım çıktı. Olmadı. Olamıyor. 
Sonra bir gün düşündüm, ben Spitney Beers’a girdiğimde herkes ‘Bears’ yapmıştı ismi. ‘Biralar’ olmuştu size ‘Ayılar’. Sonra ismimizi değiştirmeye karar verdiğimizde çok sevinmiştim. Yepyeni bir başlangıç olacaktı. Tertemiz bir sayfa. Uzun uğraşlar sonucu bulduğumuz ‘üçnoktabir’ oldu ‘3.1’, 3Nokta1’, ‘Üç Nokta Bir’, 'Üç.Bir'... Yanlış yazılımı her zaman doğrusundan fazlaydı. 
Ben takıntılı bir insanım. İçten içte deliririm böyle şeylere. Bu kadar delirdiğim için de gözüme çöpler batıyor da batıyor. Solo albüm çıkarınca da bu gelenek katlanarak devam etti. Soyadım afişlerin her birinde ayrı şekillerde yazılıyor. Adıma açılan fan sayfasında bile soyadım yanlış, açan sonradan fark ediyor. Ha ismimi de 'Yeliz' diye anlayan olduğu kadar 'Melih' zanneden çıkar. Sık sık. 
Ne yaptım ben acaba, önceki hayatımda?


9 yorum:

  1. Takıntılı insanı severim. Takıntılıyım çünkü =)İnanış deyince güzelmiş, insanlara bazı konularda ciddi bir anlam ifadesi içinde karşılarında ki insanları dinleseler böyle olmaz Melis en sevdiğim isim...

    Saygılar...

    YanıtlaSil
  2. Ofiste yaka kartı takmayı sevmem. Cebimde gezdiririm. Giriş çıkışlarda turnikeye okuttuktan sonra şirketten çıkana kadar imha ederim o kartı.

    Mağduriyetinizi okuyunca, yaka kartının sizin için çözüm olabileceğini düşündüm. Böyle beyaz kart üzerine, siyah okunaklı bir yazı fontu ile isminizin yazdığı bir kartı yakanıza iliştirebilirsiniz. Hatalı kullanımın yaşanmadığına emin olduktan, isminizin doğru halini herkese ezberlettikten sonra kartla vedalaşırsınız. Alışıp sevdiyseniz yine kalsın tabii :)

    İyi niyetinize güvenerek latife yapıyorum. Anlayış göstereceğinizden şüphem yok. Selamlar..

    YanıtlaSil
  3. "Melih" de güzel bir isimdir. :)

    YanıtlaSil
  4. benim adımı da "bayrak" anlayanlar çok oluyor, sanki bayrak diye bir bayan ya da erkek ismi varmış gibi ortalıkta :)önceki hayatla ilgisi yok melis hanım, algılarda bir problem var.

    YanıtlaSil
  5. Önceki hayatında ne yaptın bilmiyorum ama şimdi bu kadar uğraştırıldığına göre suçun büyükmüş :D

    YanıtlaSil
  6. "şeytan ayrıntıda gizlidir." diye bir söz var bilirsin. bu sözden yola çıkınca ya çok büyük bir hata yapmışsın ya da hatanın ta kendisiymişsin önceki hayatında. :)

    YanıtlaSil
  7. D ile biten isimler (veya soyisimler) hep daha bir kuvvet kudret çağrışımı yapıyor bende. DanişmenD iyidir :)

    Bu arada benim soyadım Aktomas. Ama ilgili yerlerden kendimi Mete
    AdanaKonyaTrabzonOrduManisaAğrıSamsun diyerek tanıttığım çoooook fazladır.

    YanıtlaSil
  8. Kalpler temiz olduktan sonra harfler farketmez. Ben de bir gün Oğuz bir gün Oğur, bir gün Yücel oluyorum. İster istemez kafasına takılıyor insanın. Telaffuzumda mı sorun var benim? Çok fazla takılanlara ''Bir Avuç Toprak'' ismim diyorum, ''Yokluk'' diyorum, herkes anlıyor...

    YanıtlaSil
  9. Sana çok daha kötü bir haber vereyim sahnedeyken belki duydun belki duymadın bilemiyorum 2007'de Kocaeli Üniversitesi mühendislik fakültesine gelmiştiniz "üçnoktabir" olarak(hani şu barakaların olduğu yer : ) Henüz daha sizin kim olduğunuzu bilmeyen ve seni tanımayan bazı gençler(cinsiyet:erkek), seni çok beğenip "ÜÇNOKTABİR BENİMLE EVLEEEEN" diye bağırıyorlardı :)

    Gülermisin ağlarmısın bu duruma...O zaman soruyorum Barış,Cenk ve Mehmet abi ne yapmıştı önceki hayatında acaba :)

    YanıtlaSil