1 Haziran 2012 Cuma

Ben dün sağır olmak istedim.

Dün evde televizyon açık. 32. Gün var. Konu izlemeye bile tahammül edemediğim kürtaj meselesi. Öyle böyle değil anlatmam. Sokağa çıkıp bağırarak koşmak isterim bazen. Öyle öfkelendiğim konulardan biri. Dayanamıyorum ama nedense kanalı da değiştiremiyorum.
Ekranı bölmüşler dörde, Birand, konuklar, bir Türk geleneği ile birbirlerini bastıra bastıra konuşmaya çalışıyorlar. Bir adam var (ismini öğrendim sonradan, blog'umda yerin olsun istemiyorum) aynen şöyle diyor:
"Tecavüz durumunda biyolojik babanın elbette suçu vardır. Ama bunun cezasını o masum bebeğe kesmemeliyiz. Anne doğurur, çocuğa devlet bakar. Ha annenin psikolojik sorunları olabilir. Ona da devlet yardımcı olur."

Şimdi ben böyle çalışma masamın başında bilgisayardan kafamı kaldırmış televizyon ekranına bakıyorum. Gerçekten ama gerçekten o adamın kafa yapısını (beyninin içine girip oradan analiz etmek isteyecek kadar) anlamaya çalışıyorum birkaç saniye için. Bu cümleyi kurduran sebepleri düşünmeye çalışıyorum. Fakat beynim almıyor, olmuyor, pencereyi açıp avaz avaz bağırmak istiyorum, bunları duymayayım diye sağır olmak istiyorum.
Bu yetkili şahsın cümleleriyle gizliden bile değil, açıkça işaret ettiği 'aile' kurumuna bakar mısınız? Biyolojik BABA, masum ÇOCUK, psikolojik sorunları olabilecek ANNE. İşte mutlu bir 'tecavüz ailesi'. Kadının uğradığı saldırıyı yok farz et, çocuğu da günah olur diye yaşat, baba da şartlar el verdiğinde bir sonraki tecavüz ailesini kursun.
Öfkemi yenemiyorum. Diyorum ki: "Sizin kızınıza, eşinize, dostunuza olsa yine diyecek misiniz, 'Doğur canım benim, devlet bakacak...'"
Ha pardon siz öyle bir durumda bir acele o kirli kadının icabına bakıverirsiniz.

7 yorum:

  1. çok haklısınn çookk.. "doğur, devlet bakacak" mışş.. önce halihazırda var olan tinerci yada sokak çocuklarına bakmayı deneseler bir de ..

    YanıtlaSil
  2. Ülkeler özgürleşmenin telaşına düşmüşken, geleceğe dair kafalarda soru işaretleri kalmasın diye çabalarken biz hala özgürlüğü yok etmeye çalışıyoruz. Kadınların üzerine uygulanan bu baskı azması gerekıirken kadınların baskı altındaki yaşamalarının devamını sağlamak için ve bozuk aile yapısını arttırmak ve sahipsiz kimsesiz çocuk sayisinda artış sağlamak icin TC. başbakanının düşünmeden söylediği kadınları hiç sayan cümlelerinden ve buna destek olan siyaset çakalları adına bütün kadınlardan ve bu duruma benim ve sizin kadar üzgün olan her insan adına üzüntülerimi bildiriyorum çok yanlış yoldayız kanımca.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Gündemimiz, İnsan Hakları'na ters konularla şişirilirken, köprü ihaleleri ve THY Çalışanları'nın çıkarlarını zedeleyen kanunlar Meclis'ten geçti gitti. Yanlış anlamayın bu konu onların hepsinin üstünde.

    İnsanların, doğum kontrol yöntemleri ve korunma araçları ile ilgili bilgilendirilmesi gerekirken, durumun tecavüzü bile haklı çıkarmaya yönelik olması son derece acı. Geri kafalı zihniyet herzaman olduğu gibi ters tabelasını göremiyor. Karşı istikametten gelen iyi niyetli vatandaş ile çarpışmak üzere. Ben bu çarpışmada yer almaya gönüllüyüm. Bu durum değil din hiçbirşeye dayandırılamaz. Bu şekilde canları kullanarak, Devşirme Metodu'nu geri getirip yandaş kazanmak isteyenleri kınıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bu arada sakın sağır filan olma, bize güzel kulaklar lazım...

    YanıtlaSil
  6. Son 1 haftadır bu konu unutuldu sanki. Gündem jet hızıyla değişiyor. Umarım konu 2.kez gündeme gelmez. Çünkü yapılan hep aynı. Önce gündeme getirilip, toplumun gazı alınıyor. Sonuçta hiçbir şey yapılmıyor. İkinci ya da üçüncü kez konu gündeme geldiğinde artık istenilen gerçekleşiyor yani kürtaj yasaklanıyor. Bizde oynanan oyunları bol bol yiyoruz. Hepimize afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  7. Kürtaj meselesinde net bir düşünceye sahip değilim, lakin bu okuduklarım rahatsızlık verici. Hakikaten adamı anlamaya çalışdığınızı sanmıyorum. Anlamak tasvip etmek manasına gelmiyor.

    Bir kişi kürtajı bir canlıyı öldürmekle eşdeğer tutuyorsa [her ne nedenden olursa olsun] kürtajı 'cinayet' olarak görür. Tecavüze uğramış bir kadının kürtaj yaptırması [bir önceki cümlemdeki düşünceye sahip bir insan için] 'cinayet' olduğunu değiştirmez. Tersi olsa saçma olur. Bunu anlamak [tekrar: tasvip etmek değil] o kadar da zor olmasa gerek.

    Keşke bir kişiyi kara çalarak ve aşağılayarak öfkenizi yenmeye çalışmasaydınız. Bu nasıl bir tahammülsüzlük?

    ''Bu yetkili şahsın cümleleriyle gizliden bile değil, açıkça işaret ettiği 'aile' kurumuna bakar mısınız? Biyolojik BABA, masum ÇOCUK, psikolojik sorunları olabilecek ANNE. İşte mutlu bir 'tecavüz ailesi'. Kadının uğradığı saldırıyı yok farz et, çocuğu da günah olur diye yaşat, baba da şartlar el verdiğinde bir sonraki tecavüz ailesini kursun.''

    Alıntıladığınız bölümden tecavüzcu tecavüz ailesini kursun ve kadının uğradığı saldırıyı yok farz edelim sonucuna vardırabilecek [gizli veya açık] bir şey yok. Hele son cümleniz [kuvvetle muhtemel] bir isnat ve çok çirkin bir hareket.

    YanıtlaSil